Terug naar de startpagina
Zoeken
Privacy banner mobielPrivacy banner

Privacy

Privacyverklaring

Philadelphia ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld door een fijne woonplek of werkplek te geven. Of van een afstand ondersteuning te bieden. We snappen dat iedereen andere dingen belangrijk vindt. Om op de juiste manier te kunnen helpen, hebben we informatie van jou nodig.

Dat doen we niet zomaar. We gaan voorzichtig om met jouw privacy. Daarom verzamelen alleen persoonsgegevens die echt nodig zijn. Ook bewaren we ze niet langer dan nodig is.

Hieronder vind je onze privacy regels. Er staat wat we met jouw gegevens doen. Ook lees je wat jouw rechten zijn.

Heb je vragen? Stel ze! Dat kan via [email protected]

Wat is privacy?
Privacy betekent dat je zelf dingen kunt doen. Zonder dat iemand anders dit weet of hier invloed op heeft. Dit betekent ook dat je zelf bepaalt welke dingen anderen van mogen jou weten. Soms wordt er op een website informatie over je gevraagd. Je kunt dan zelf beslissen welke informatie je wel en niet wilt delen. Weet je niet welke informatie je moet geven? Vraag het dan aan iemand die je vertrouwt.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens is informatie over jou. Bijvoorbeeld je voornaam en je achternaam. Maar ook de straatnaam en de plaats waar je woont. Bij Philadelphia en Mo kunnen we vragen naar je telefoonnummer of e-mailadres. Zodat we contact met je op kunnen nemen. Al deze stukjes informatie zijn persoonsgegevens. Jij bepaalt zelf aan wie je deze stukjes informatie geeft.

Verplicht doorgeven van gegevens
Elke keer als wij je om persoonsgegevens vragen zullen we erbij zeggen of wij deze gegevens nodig hebben. Of dat het van de wet moet. Ook laten wij je weten wat er gebeurt als je deze gegevens niet doorgeeft. Wij zullen alleen persoonsgegevens aan je vragen als dat nodig is.

Hoe beschermen we jouw persoonsgegevens?
Wij doen er alles aan om jouw persoonsgegevens te beschermen. Zodat alleen wij jouw persoonsgegevens kunnen gebruiken. En anderen niet. Dat doen we door jouw gegevens te beveiligen.

Wil je weten welke persoonsgegevens wij precies van je hebben?
- Je kunt altijd een overzicht bij ons opvragen.
- Je mag ons vragen je gegevens aan te passen;
- Je mag ons vragen je gegevens te wissen;
- Je mag ons vragen je gegevens aan iemand anders te geven.

Stuur een bericht naar [email protected]. Dan gaan wij met jouw vraag aan de slag.

Deze gegevens hoeven wij niet met je te delen:
- Onze eigen aantekeningen
- Persoonsgegevens van anderen.

Wijzigen en verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens aan te passen. Of te laten verwijderen.
Stuur daarvoor een bericht naar: [email protected].

Het kan zijn dat we volgens de wet sommige gegevens moeten bewaren. Dan kunnen we de gegevens niet aanpassen of verwijderen. Dat zullen we je dan laten weten.

Recht op je eigen gegevens
Je hebt het recht om de gegevens op te vragen die Philadelphia van je heeft gekregen. Wij sturen je deze gegevens dan op. Dit geldt alleen voor persoonsgegevens waarvoor je toestemming hebt gegeven. Of wanneer wij een officiële afspraak met je hebben gemaakt. Je mag die gegevens delen met een andere organisatie. Soms kunnen we dit ook voor jou doen. Dit kun je ons altijd vragen.

Hoe kun je een vraag aan ons stellen?
Als je gebruik wilt maken van je rechten dan is dat gratis. Je kunt een mail sturen naar: [email protected].

Hoe snel krijg je antwoord van ons?
We geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag. Dat kan een maand duren. Mocht dat niet lukken dan laten wij je dat binnen die maand weten. Dit ligt aan hoe moeilijk je vraag is. Of aan het aantal vragen dat we krijgen. Het zal maximaal drie maanden duren voordat je antwoord krijgt.

Als we je vraag niet kunnen uitvoeren
Het kan zo zijn dat we je vraag niet kunnen uitvoeren. Als dit zo is dan zullen we je uitleggen waarom. Als je het daar niet mee eens bent, kunt je altijd aan de rechter vragen om ernaar te kijken.

Identificatie – zo weten we of de vraag echt van jou komt
Wij kunnen je vragen om bij ons langs te komen. Om je paspoort of identiteitskaart te laten zien. Zodat we dat we jouw gegevens niet aan de verkeerde persoon geven. En om zeker te weten dat we de juiste gegevens aanpassen.
Ben je jonger dan 16 jaar? Of niet handelingsbevoegd? Dan moet je wettelijk vertegenwoordiger een vraag voor je stellen. Dan mag je dat niet zelf doen.

Is er iemand naar wie ik een bericht over privacy kan sturen?
Ja, dit is de “functionaris gegevensbescherming (fg)”. Deze zorgt ervoor dat Philadelphia op de goede manier met jouw gegevens omgaat. Je kunt een e-mail sturen naar: [email protected]. Of bel naar: 033 – 760 20 00. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5 uur.

Blijven mijn gegevens altijd binnen Europa?
Ja, Philadelphia gebruikt je persoonsgegevens altijd binnen Europa. In Europa zijn hiervoor regels opgesteld. Hierdoor zijn je gegevens altijd beschermd.

Autoriteit persoonsgegevens
We helpen je als je vragen hebt over het gebruik van je persoonsgegevens. Als we niet eens worden dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via hun website.

Aanpassen
Philadelphia kan deze privacyverklaring aanpassen.

Deze privacyverklaring is geldt voor de verwerking van persoonsgegevens door Stichting Philadelphia Zorg (kvk:410035166). Deze verklaring is ook van toepassing op bij Philadelphia aangesloten rechtspersonen.

Volg ons op

Philidelphia

Mo is bedacht en gemaakt door Stichting Philadelphia Zorg

© Copyright 2023 mo.online

Cookies